Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor caută parteneri pentru cofinanțarea proiectelor în construcții și a celor de dezvoltare regională

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor caută parteneri pentru cofinanțarea proiectelor în construcții și a celor de dezvoltare regională

  imprimare
06.04.2017   543 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a organizat astăzi, ședința Consiliului de coordonare a asistenței externe în domeniul dezvoltării regionale şi construcţiilor pentru a prezenta proiectele de dezvoltare și a identifica parteneri pentru cofinanțarea acestora. Evenimentul a avut loc la Chișinău și a întrunit reprezentanți ai autorităților publice centrale, organizațiilor donatoare, Agențiilor de Dezvoltare Regională și reprezentanți ai societății civile.

"Periodic avem ocazia să facem totalurile în cadrul ședințelor Consiliului de coordonare a asistenței externe. Este o ocazie pentru a identifica noi inițiative de colaborare. Vom prezenta oportunitățile de parteneriate pentru proiectele de dezvoltare regională, iar o atenție sporită, o vom acorda  proiectelor incluse în Documentul Unic de Program pentru anii 2017 - 2020. Avem necesitatea de a diversifica sursele financiare pentru realizarea tuturor proiectele venite de la autoritățile publice locale pentru că banii din Fondul Național de Dezvoltare Regională sunt insuficienți pentru a acoperi prioritățile regiunilor", a comunicat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatol Usatîi, în debutul ședinței.

În acest sens, reprezentanții ministerului au prezentat portofoliul de proiecte pentru dezvoltarea regională în următorii patru ani și au menționat realizările în domeniul colaborării internaționale și asistenței externă în sector.

Totodată, subiecte de discuție au constituit și prioritățile în dezvoltarea sectorului locativ, progresul în elaborarea Programului Regional Sectorial pentru dezvoltarea Infrastructurilor de Sprijin a Afacerilor, fișa de proiect pentru elaborarea Planului de alimentare cu apă și sanitație pentru întreg teritoriul Republicii Moldova, precum și necesitatea instituirii Sistemului GIS pentru facilitarea planificării teritoriului și a localităților.

"Este important să observăm reflectată colaborarea dintre instituții și parteneri în calitatea proiectelor realizate și gradul de satisfacție a locuitorilor Regiunilor de Dezvoltare și a întregii țări", a subliniat viceministrul Anatol Usatîi, în discuțiile cu partenerii.

În cadrul sesiunilor de discuții, partenerii cehi și-au exprimat disponibilitatea de a acorda suport în implementarea politicilor în domeniul reabilitării blocurilor de locuit avariate și dezvoltarea sectorului locativ din țara noastră.

La final participanții și-au exprimat convingerile că dialogul participativ și productiv ce a avut loc va contribui la formarea unei viziuni de consens și va extinde colaborării, în special, datorită faptului că ministerul promovează o politică ce necesită o abordare intersectorială.

 

 

6 aprilie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor 

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1718153 | Vizitatori ieri: 1465 | azi: 1172 | Online: 27


Servicii