Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 12.09.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - Marcel Răducan: 15 mii de cetăţeni din Cimişlia vor avea acces spre capitală pe un drum mai bun

Marcel Răducan: 15 mii de cetăţeni din Cimişlia vor avea acces spre capitală pe un drum mai bun

  imprimare
10.09.2014   924 

Drumul Porumbrei-Sagaidac din Cimișlia a fost deschis, astăzi, 11 septembrie 2014, pentru circulație, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan şi a Viceprim-ministrului, Andrian Candu. Reparat cu ajutorul unei investiţii de cca 16 milioane de lei, din Fondul Naţional de Dezvoltare, drumul îmbunătăţește infrastructura de transport regional şi local și favorizează accesul la traseul național M3 pentru locuitorii a 8 localități din raionul Cimișlia.

 "De astăzi, 15 mii de cetățeni din localitățile Sagaidac, Batâr, Mihailovca, Selemet, Porumbrei,  Suric, Codreni și Satul Nou vor parcurge distanța spre capitală într-un timp mai scurt și pe un drum mai bun. Sunt exact 20 de ani de cînd ultima dată a fost reparată această porțiune de drum. Este o veste bună și pentru producătorii din acest raion pentru că își pot transporta legumele și fructele spre piețele din capitală pe un drum renovat care le va  permite să păstreze calitatea mărfii", a menționat Ministrul Marcel Răducan.

Totodată, Marcel Răducan a precizat că proiectele de dezvoltare regională vizează dezvoltarea social-economică echilibrată şi durabilă pe întreg teritoriul Republicii Moldova şi reducerea decalajelor dintre regiunile ţării.

La rândul său, Andrian Candu, Viceprim-ministru, președinte al Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a menţionat că acest sector de drum este binevenit pentru cei circa 150 de agenți economici ce își desfășoară activitatea în regiune. "Acest drum a fost reconstruit într-o perioadă de timp de 8 luni. Pînă la sfîrșitul anului urmează a fi deschise pentru circulație și alte drumuri locale și regionale. În total, în acest an din FNDR pentru construcția și reconstrucția drumurilor a fost alocată suma de circa 90 mln lei" a precizat Viceprim-ministrul, Andrian Candru.

Amintim că în acest an, din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost alocați circa 187 mln lei pentru realizarea a 34 de proiecte.

 

11 septembrie 2014

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltarii Regionale și Construcțiilor

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1641697 | Vizitatori ieri: 1248 | azi: 1139 | Online: 34


Servicii