Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 16.11.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - Republica Moldova va găzdui cea de-a patra ediție a Conferinței Internaționale ”Depășirea disparităților regionale”

Republica Moldova va găzdui cea de-a patra ediție a Conferinței Internaționale ”Depășirea disparităților regionale”

  imprimare
15.05.2014   821 

În perioada 21-22 mai 2014, la Chișinău, se va desfășura cea de-a patra ediție a Conferinței de cooperare internațională "Depășirea disparităților regionale".  Tematica ediției din acest an este "Implementarea Politicilor de Dezvoltare Regională: Care sunt factorii cheie pentru succes?". 

La eveniment vor participa reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului RM, demnitari din instituțiile UE, oficiali ai ministerelor responsabile de dezvoltarea regională din statele membre UE, reprezentanții instituțiilor internaționale și practicienii din țările vecine, țările membre ale UE, țările candidate și în curs de aderare.

Conferința Internațională constituie o platformă pentru schimbul de experiență privind dezvoltarea regiunilor, inclusiv bunele practici și lecțiile învățate, între factorii de decizie și practicieni și o modalitate de încurajare a lansării inițiativelor care să permită implementarea eficientă a politicii de dezvoltare regională la nivel de țări.

"În contextul aspirațiilor de integrare europeană, această conferinţă de anvergură, va oferi ţărilor din afara UE modele de implementare a politicilor de dezvoltare regională și de cooperare dintre autorități de diferite nivele, precum și va fi o oportunitate de stabilire a parteneriatelor pentru promovarea politicii în domeniu. UE este un partener strategic, în acest sens, chiar dacă Republica Moldova și alte țări din regiune nu sunt beneficiare ale politicii UE de coeziune. UE oferă modele, mecanisme și suport pentru promovarea politicilor, programelor și proiectelor în domeniul dezvoltării regionale în scopul diminuării disparităților la nivel național. Avem onoarea să-i avem în calitate de oaspeți pe miniștrii responsabili de dezvoltarea regională din  Letonia și fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, precum și colegi din Cehia, Georgia, Polonia, Estonia, România. Vom discuta despre politica de dezvoltare regională în aceste țări, vom observa experiența acestor țări în dezvoltarea regiunilor și reducerea disparităţilor la nivel regional, precum și vom realiza un schimb de experiență în dezvoltarea urbană versus dezvoltarea regională" a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Marcel Răducan.

Evenimentul este organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) cu suportul, inclusiv financiar al UE, Guvernului Germaniei, Suediei oferit prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Menționăm, edițiile anterioare ale Conferinței s-au desfășurat în Macedonia, Serbia și Muntenegru.  

 

Materialele de suport ale Conferinței:

http://serviciilocale.md/libview.php?l=ro&id=840&idc=46&t=/Publicatii/Dezvoltare-regionala/Materiale-de-suport-ale-Celei-de-a-4-a-Conferinte-Internationale-privind-Depairea-disparitatilor-regionale/ 

15 mai 2014

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor 

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1718156 | Vizitatori ieri: 1465 | azi: 1175 | Online: 30


Servicii