Prima       Contact       Harta
Actualizat la: 12.09.2017
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Prima   -  Serviciul de presă   -  Noutăţi - Drumul de acces Dimitrova – Acui a fost finalizat

Drumul de acces Dimitrova – Acui a fost finalizat

  imprimare
28.06.2013   871 

Drumul de acces Dimitrova - Acui ce asigură accesul a circa 1800 de cetățeni către centrul raional Cantemir a fost finalizat. Recepția finală a porțiunii de drum cu o lungime de 4, 6 km, construită în varianta albă, a avut loc astăzi, 28 iunie curent.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Marcel Răducan împreună cu șeful  Inspecției de Stat în Construcții Vasile Radu, directorul Agenției de Dezvoltare Sud Maria Culeșov și reprezentanții autorităților publice locale s-au deplasat la fața locului pentru a inspecta și a aprecia lucrările de construcție efectuate.

" De astăzi pentru  locuitorii satelor Cîietu, Dimitrova și Acui din raionul Cantemir este asigurat accesul spre centrul raional. Cu siguranță problema deplasării locuitorilor se va ameliora, prin circulația zilnică a unei rute, prin reducerea riscurilor accidentelor rutiere pe timp de ploaie, inclusiv cheltuielile pentru drum vor fi mai mici" a comunicat Ministrul Marcel Răducan în cadrul ceremoniei de recepție finală. De asemenea, Ministrul a subliniat că ideea construcției acestui drum a venit de la autoritățile locale încă în anul 1997 cînd a fost elaborat proiectul tehnic al construcției drumului, însă abia peste 16 ani în cadrul unui proiect de dezvoltare regională acest lucru a fost realizat.

La rîndul lor, autoritățile publice locale au menționat că cele mai mari avantaje în urma construcției acestui drum este că distanța  parcursă pînă la centrul raional s-a micșorat în jumătate, iar costul călătoriei va fi mult mai mic.

Astfel, locuitorii celor 3 sate nu vor fi nevoiți să parcurgă 190 km tur-retur prin localitățile  Congaz, Comrat, Cociulia pînă la Cantemir, ci doar 70 km, precum și nu vor mai achita circa 100 lei pentru călătorie.  

Amintim, proiectul implementat de Agenția de Dezvoltare Sud  a fost lansat în luna martie 2012, iar pe parcursul a circa un an de zile au fost executate lucrări de construcţie a sistemului rutier pe o porțiune de 4,6 km, au fost executate lucrările  de  construcţie a podeţelor tubulare şi dreptunghiulare, precum și au fost construite trotuarele. Costul total al proiectului constituie circa 15 mln lei, bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

video: http://www.youtube.com/watch?v=t8cYVCU4cNA&edit=vd

28 iunie 2013

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării regionale și Construcțiilor

 

 

 

 

 
Arrow Prev

              

                           
                   
                   

                                                         

Arrow Next
      Ridică sus
Telefon de încredere:
(+373 22) 20-45-76
Tel.:(+373 22) 20-45-81
Fax: (+373 22) 22-07-48
  Adresa: MD-2005 mun. Chişinău, str. Constantin Tănase 9

Total vizitatori: 1641700 | Vizitatori ieri: 1248 | azi: 1142 | Online: 37


Servicii